Gerechtelijk arrondissement


De beëdigde vertalers zijn ingeschreven bij een rechtbank van eerste aanleg. Elk van de 12 gerechtelijke arrondissementen heeft één rechtbank van eerste aanleg. Zo mogen ze enkel in het arrondissement waar ze zijn ingeschreven, documenten laten legaliseren. Voor het invullen van het informatieformulier vragen we u een stad te kiezen zodat we u de dichtstbijzijnde vertalers kunnen versturen.

Voor meer zeldzame talen zoals het Japans zullen we geen rekening houden met het arrondissement. De beëdigde vertalers zijn namelijk niet in alle arrondissementen ingeschreven. In principe maakt het arrondissement eigenlijk geen verschil. U kan perfect een vertaler uit het arrondissement Gent, Luik of Brussel aanspreken alhoewel u in Antwerpen woont. Ook de oorsprong of het type van het te vertalen document is van geen belang.

Op onze website zal u nog verwijzingen vinden naar de oude gerechtelijke arrondissementen vinden : o.a. Antwerpen, Bergen,Brugge, Gent, Dendermonde, Dinant, Doornik, Hasselt, Hoei, Ieper, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Namen, Nijvel, Oudenaarde, Tongeren, Turnhout, Verviers, Brussel en Luik. Alhoewel de hervorming van de arrondissementen op 1 April 2014 van start ging kan u volgens onze inlichtingen voor informatie nog steeds terecht op de oude juridische arrondissementen.